Forskellen mellem harpiksknapper og plastikknapper

Er harpiksknapper ogplastik knapperdet samme?En almindelig misforståelse er, at harpiks er et plastmateriale.Faktisk er plast en type harpiks.

Den største forskel her er, at der er naturlige harpikser og syntetiske harpikser.Naturlig harpiks refererer til det amorfe organiske materiale opnået fra sekreterne fra dyr og planter i naturen.Harpiks er en gennemsigtig, lysegul, tyktflydende og flygtig væske.Under forarbejdningen hærder harpiksen til et gennemsigtigt fast materiale såsom kolofonium, rav, shellak osv. Syntetisk harpiks refererer til de simple organiske forbindelser ved kemisk syntese eller nogle naturlige produkter ved kemisk reaktion og harpiksprodukter, såsom phenolharpiks, polyvinylchlorid harpiks.

Plast er på den anden side et syntetisk kemikalie.Kort sagt er syntetiske harpikser hovedmaterialet i plast.Plast er lavet af petrokemikalier og naturlige materialer.Plast kan yderligere opdeles i flere forskellige undertyper, såsom acrylater, polyestere, silikoner, polyurethaner og så videre.Der er også plast fremstillet af fornybart plantemateriale, kendt som bioplast.

Forskellen mellem harpiksknapper og plastikknapper

Ud over råvarer, en anden vigtig forskel mellemharpiks knapperog plastikknapper er fremstillingsprocessen.

På grund af den forskellige fremstillingsproces er overfladen afharpiks knapser renere og lysere ud, mens produktet er mere tykt og meget brugt.Imidlertid er plastknapper mere forskellige og velegnede til galvanisering på grund af deres fordele ved en enklere formningsproces.


Indlægstid: 13. maj 2022
WhatsApp online chat!